מאמרים | מנהיגות
-
המחבר/ת: ד"ר רוית כהן-מיתר, שותפה בכירה-מנהלת, תמורות TPS
חדשנות ויצירתיות הם מנופים חשובים לשגשוג והשגת יתרון תחרותי של ארגונים ולכן הם
נמצאים בקדמת המחקר והיישומים הארגוניים. הניסיון והמחקר בתחום מראים שחיזוק
המנהיגות העצמית של העובדים ויצירת עבודה משמעותית הינם מימדים קריטיים ליצירתיות
של עובדים ולחדשנות של ארגונים. התנהגות ארגונית חיובית הינה המהות שעליה נשענים
מימדים אלה. במאמר זה סוקר את הידע הקיים ביחס ליצירתיות של עובדים תוך שימת דגש
על ניהוג עצמי ומשמעותיות בעבודה
קרא עוד >>
-
המחבר/ת: ד"ר רוית כהן-מיתר, שותפה בכירה-מנהלת, תמורות TPS
ספרי מנהיגות ואינספור מחקרים ניסו ל"פצח" את המשמעות של מנהיגות. למרות השוני הרב ולעיתים סתירות ביניהם, נראה כי יש הסכמה כי ניתן לפתח יכולות של מנהיגות וכי המפתח לפיתוח מנהיגות קשור לפיתוח העצמי של הפרט. כתוצאה מכך, גוברת ההתעניינות בפיתוח של מנהיגות עצמית כתנאי הכרחי להתפתחות של הפרט וכתנאי מקדים לניהול ומנהיגות. מספר מחקרים שביצענו הראו שאנשים בעלי יכולות גבוהות של מנהיגות עצמית היו בעלי ביצועים גבוהים יותר ונתפסו על ידי הסובבים אותם כמנהיגים טובים יותר לעומת אנשים בעלי ציונים נמוכים יותר במנהיגות עצמית. מאמר זה סוקר אחר 8 עקרונות ו 3- אסטרטגיות לפיתוח המנהיגות העצמית.
קרא עוד >>
-
המחבר/ת: ד"ר רוית כהן-מיתר, שותפה בכירה-מנהלת, תמורות TPS
כדי לאפשר לעסק להתמודד באופן אפקטיבי עם מצבים מורכבים יש צורך בעובדים שמנהיגים את עצמם - עובדים בעלי יוזמה ופרואקטיביות. מנהיגים עצמיים נחשבים בדרך כלל כבעלי ביצועים גבוהים יותר. יכולת מנהיגות עצמית היא יכולתו של אדם להשפיע על עצמו ועל סביבתו לצורך השגת מטרות, וניתן לפתח אותה. במאמר זה אנו בוחנים מהי מנהיגות עצמית, כיצד היא באה לידי ביטוי ומהם הכלים שאנו בוחנים אותה ולשקול – כיצד ניתן ליישם כמנהלי הפיתוח הארגוני, על מנת ליצור מנהיגות שלא נעצרת אל נוכח הנסיבות.
קרא עוד >>
-
המחבר/ת: שונית מרשק נחושתן, שותפה מנהלת, תמורות TPS
האדם הינו ישות מתפתחת. אדם נולד לתוך מארג של כוחות תורשה וסביבה, ואלו משפיעים עליו ומעצבים אותו. בתוך כך כוחותיו שלו, איתם נולד, צומחים ומתגבשים לכדי זהות עם כישורים ויכולות.
סך כל מאורעות האדם הינם הביוגראפיה שלו. הביוגראפיה הניהולית כוללת שני צירים: ציר חיצוני (מכלול התפקידים) וציר פנימי (המתפתח מתהליך של "חיכוך" בין האינדוידואל לבין העולם החיצוני הארגוני). המאמר סוקר את תכולת שני צירים אלו ומתווה הנחייה להתבוננות עצמית לשם מציאת "חוט השני" בביוגראפיית המנהל. התבוננות זו מזמינה ומאפשרת תהליך של צמיחה אישית - ניהולית.
קרא עוד >>
-
המחבר/ת: שונית מרשק נחושתן, שותפה מנהלת, תמורות TPS
• מושג" החופש" באינטליגנציה רגשית מתייחס למונח מרכזי בתוך תפיסת הניהול של "ארבעת האינטליגנציות". העולם הניהולי כיום מציב אתגרים רגשיים רבים איתם מתמודד המנהל. מודל ארבעת האינטליגנציות מפרט את האיכויות המסייעות למנהל להגיע למימוש הפוטנציאל האישי שלו אל מול מה שהוא והארגון מגדירים כהצלחה. בתוך כך בולטת האינטליגנציה הרגשית, ובתוכה מושג "החופש". המאמר מתאר ומסביר מושג זה, תוך מתן דוגמאות וכלים במסע הפנימי "בדרך אל החופש".
קרא עוד >>
|
|
|
|